Passa al contingut principal
Síguenos en Twitter Siguenos en Pinterest Siguenos en Blogger Siguenos en Flickr Siguenos en por RSS

Recomanacions de llibres de natura PART 2

Aquesta segona part de recomanacions, està més centrada en la divulgació, per tal de conèixer la natura més local, de forma individual o amb les criatures.
  • Llibres per apropar-nos a la natura
Aquests llibres són un recull d’activitats, per aprendre de la natura tot divertint-se i jugant. Hi ha tot tipus d’activitats des de jocs, manualitats, construccions...amb la natura com a denominador.
La sèrie de llibres de Jo Schofield i Fiona Danks titulats el llibre de...
  1. El libro de los palos ed. Rodeno
  2. El libro del mal tiempo ed. Rodeno
  3. El libro de la ciudad silvestre ed. Rodeno
Altres potser menys coneguts però que nosaltres hem fet moltes de les activitats són:
  1. Natura per a petits i grans d’Alba Casals i Ponç Feliu (Ed. Curbet). Amb propostes molt diverses, estructurat per apartats i amb bones explicacions.
  2. The garden classroom. Creative ways to use the garden to insipre learning for children. Cathy James. (RoostBooks). Activitats amb una vessant pedagògica on l'hort i les plantes són l'eix per aprendre.
  • Guies per conèixer la fauna i la flora local
  1. Miniguies de camp. Natura il·lustrada. Recull de les espècies més comunes de fauna i flora. (Ed. Oryx). Aquestes mini guies il·lustrades pel fantàstic Toni Llobet són un petit tast per poder reconèixer les espècies més comunes del nostre territori. El seu format de làmines desplegable i plastificades, és una manera molt pràctica de poder dur a la motxilla aquelles que t’interessen i així no carregar pes amb guies més específiques. També són molt pràctiques per dur en les excursions amb criatures, perquè són fàcils de manipular i al estar plastificades les poden trastejar còmodament. Són un gran encert!
  2. La naturaleza en tu jardín. Guía práctica para conocer y acoger la fauna cercana. Albert Ruhí. (Ed. Brau). Si teniu un petit jardí o balcó i voleu poder observar i potenciar la fauna a casa vostra, l’Albert us proposa diferents maneres de fer-ho; construint caixes niu, menjadores, basses....aquest any li he tret molt partit!
  3. Guia del recol·lector. Remeis i usos de les nostres plantes i bolets. Carme Bosch i Cristina Bota (Ed. Viena). Aquest llibre és una agenda mensual on hi ha recollides les espècies vegetals i bolets més interessants que es poden recol·lectar al llarg de l’any en el nostre entorn natural. A més, hi ha tot tipus d’explicacions sobre els usos curatius i propostes de receptes gastronòmiques. Un bon llibre per descobrir plantes oblidades!
  4. Deliciosa natura. Marc Estévez Casabosch (Ed Cossetània). Aquest és un llibre molt interessant i complet si t'interessa conèixer i descobrir plantes silvestres. A més, l’autor proposa una sèrie de rutes a peu on trobar-les segons l’època de l’any i a més fa propostes gastronòmiques amb aquestes plantes oblidades.
  5. Mi primera guía de campo de huellas y señales. Víctor J. Hernández y Antonio Ojea (Ed. Tundra). Aquesta ha estat l’última incorporació de guies a casa. És una petita invitació a descobrir les petjades i rastres dels animals més freqüents i característics. És molt amena per a les criatures, amb dibuixos i petites explicacions. Si sou dels que fent una petita passejada sempre esteu observant rastres i preguntant-vos qui ha fet què, sens dubte necessiteu una guia d’aquest tipus.

Comentaris

  1. M'encanta el teu blog i m'agradaria coneixe't en persona. Penges un material molt ric. Tens escola bosc?

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Saps diferenciar una libèl·lula d'un espiadimonis?

Una castanya que no és castanya!

La metamorfosis d'una papallona