Passa al contingut principal
Síguenos en Twitter Siguenos en Pinterest Siguenos en Blogger Siguenos en Flickr Siguenos en por RSS

juguem a gall, gallina o poll

Quan era petita i arribava la primavera m'encantava jugar a aquest senzill joc...serà gall, gallina o pollet? Heu jugat mai?

Com es juga?
Per jugar cal busca primer de tot els capolls de les flors de rosella (Papaver rhoeas) els que encara no s'han obert i no et permeten veure el color dels pètals. Un cop localitzats uns quants capolls, cadascú ha de guardar-ne els seus i treure'n un en cada partida. Primer, un pregunta  a l'altre, - "gall, gallina o pollet?"- i l'altre li ha de respondre una de les tres opcions (segons quin creu que serà el color dels pètals del capoll). Serà gall si és vermell, gallina si és rosat o pollet si es blanc. Guanya qui encerta més colors.

Què ens aporta?
Qualsevol element natural per senzill que sembli pot ser una font de distracció i sobretot d'aprenentatge. A partir de la rosella podem esbrinar parts d'una flor, per exemple, observem que els pètals són les parts acolorides de les flors i que el capoll està embolcallat pels sèpals què són verds. També podem aprendre el cicle d'una flor; observem que primer la planta creix i fa capolls, la funció del qual es protegir la flor fins que es prou madura per ser pol·linitzada.
Qui i quan?
  • És un joc senzill, de fa anys i ambientat en l'entorn rural.
  • Podem jugar-hi quan estem fent una excursió o simplement quan fem un tomb i pels marges de camins ens trobem amb roselles.
  • És temporal, des de principis de primavera fins l'estiu, podem trobar roselles i capolls
  • Les criatures a partir de 2 anys poden jugar, aprenen els colors, i milloren la psicomotricitat fina intentant-los obrir!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Saps diferenciar una libèl·lula d'un espiadimonis?

Una castanya que no és castanya!

La metamorfosis d'una papallona